Защо денят започва така?   Българските спасителни екипи, които вчера заминаха, за

...
Защо денят започва така?  
Българските спасителни екипи, които вчера заминаха, за
Коментари Харесай

Има ли сигурно място в сградите при земен трус?

Защо денят стартира по този начин?   

Българските избавителни екипи, които през вчерашния ден отпътуваха, с цел да окажат подпомагане на турските си сътрудници след мощните разрушителни земетресения, към този момент са на място. Те са подготвени да се включат в избавителните и издирвателни действия, а президентът Румен Радев означи, че " от вземането на политическо решение през вчерашния ден заран до излитането на двата самолета " Спартан " са минали четири часа и половина ". Най-малко 3826 са починалите в Сирия и Турция по последни данни, които непрекъснато се актуализират. Жертвите в Сирия са най-малко 1444, а в южната ни съседка - 2379. По данни на турската работа за изключителни обстановки над 14 хиляди са ранените, а повече от 6000 здания са разрушени при земетресението с магнитуд 7,7, станало предходната нощ в Турция и последвано от близо 150 вторични труса.

Украинският президент Володимир Зеленски обмисля аудиенция в Брюксел тази седмица, настояват чиновници на Европейския парламент пред ДПА. Според тях това ще стане в четвъртък, когато европейските водачи се събират за среща на Европейския съвет. Зеленски се чака да участва като посетител, след покана от ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел. Повече детайлности не се оповестяват " от съображения за сигурност ". Подобна аудиенция в чужбина би била втора за украинския президент след началото на съветската инвазия, откакто през декември той посети Вашингтон. 

Първата ни ракета в тениса при дамите Виктория Томова отстрани вицешампионката от " Ролан Гарос " за 2021 година Анастасия Павлюченкова (Русия) и по този начин влезе в главната скица на шампионата в Линц, Австрия. Той е от категория 250, а Томова отстрани рускинята с 6:4, 4:6, 6:3 след двучасова борба на корта, осведоми " ". Павлюченкова е шампионка в този шампионат от 2015 година, достигала е и до номер 11 в международната класация, а също по този начин е олимпийска шампионка на смесени двойки с Андрей Рубльов от Игрите в Токио 2020. Победата обезпечава на българката 18 точки за ранглистата и сигурно я връща в топ 100 от идната седмица. Съперник на Виктория в първия кръг на шампионата в Линц ще е още една вицешампионка от " Ролан Гарос " - чехкинята Маркета Вондрушова.

Подробно за тематиките от началото на деня чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в:  -  - 

Какво ни впечатли доскоро?

Стотици индийски камилари се възползват от усъвършенстване в развъждането на камили, което не биха могли да си разрешат със лични средства, а в това време доста облекчава производството им. За какво става въпрос чуйте в утринните Podcast вести.

А какво ще кажете за това?  

 

Ето за какво ви питаме:

 

Гласувайте и коментирайте по тематиката в страницата на подкаста. Най-интересните ваши отзиви ще цитираме в обедния новинарски Podcast тъкмо в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете персонално да споделите мнение по тематиката, да изпратите вест или да предложите концепция, пишете ни на e-mail [email protected], като оставите име и телефон за противоположна връзка. Ние четем всички мнения.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР